Yrittäjä. Älä ole saari – rakennetaan siltoja

Local4u.fi on rajapinta tai silta, jonka tarkoitus on yhdistää yrittäjät ja kuluttajat. Edistää matkailupalveluiden ja -tuotteiden markkinointia ja myyntiä, jotta kuluttajan on helpompi löytää ja ostaa paikallisia palveluita. Kotimaanmatkailu tai lähimatkailu tarkoittaa monenlaisia pieniä ja suurempiä elämyksiä, niin luonnossa kuin urbaanissa betoniviidakossa.

Siinä ole oikeastaan mitään sen ihmeellisempää tai erikoisempaa. Kotimaanmatkailun tulee olla asiakaskokemuksena helppoja ja hyviä. Asiakaspolun alkuun tulee löytää tie.

Selvitys: Kotimaanmatkailun kehittäminen vaatii toimenpiteitä

TEM

Miten kotimaanmatkailua voisi siis kehittää ruohonjuuritasolla niin, että se olisi mahdollista pienyrittäjille ja tuottaisi ja työllistäisi?! Juuri tähän kysymykseen törmäämme alati. Sitä tuntuvat pohtivan niin kuluttajat, yrittäjät kuin paikallispoliitikot. Kukin vähän omasta vinkkelistään. Ja mikseivät miettisi, koska syytäkin toki on. Ja jos ei mieti, niin ei ole tullut edes ajatelleeksi.

Mikä siis on Local4U:n mullistava ja käänteentekevä patenttiratkaisu? Yhteistyö. Matkailualan siinä missä tapahtuma-alan yrittäjien aika menee palveluiden, tuotteiden ja tapahtumien kasaamiseen ja läpiviemiseen. Markkinointiin ja myyntiin ei ehkä riitä lainkaan vuorokaudesta kuuluisia tunteja. Eikä välttämättä pätäkkä tai tuohikaan riitä. Siis valuutta.

Yhdessä olemme enemmän

Mutta jos kaikkea ei tarvitsekaan tehdä itse eikä silti palkata (heti) mainostoimistoa tekemään markkinointiviestintää?

Kysymys: Voisiko reilusti vähän oppia kaverilta, käyttää reilusti mieleenpainuvampia adjektiiveja, voisiko tuotteita paketoida houkuttelevammin – ilman että sieluaan möisi. (Ei kysymysmerkkiä.)

Vastaus: Voisi.

Jokaisella on tähän maailmaan tuotavanaan jotakin erityistä, joka paljastuu ihmisen omissa haaveissa. Ei ole ollenkaan vaarallista ajatella itsestään vaikka kuinka hienoja, koska silloin tekee samoin muistakin ihmisistä.

Maija-Riitta Ollila, filosofi

Local4U on kuin vanhanajan ostari, eli ostoskeskus missä on pieniä liikkeitä ja niiden liikkeenharjoittajia, joilla on tuotteita/palveluita asiakkaille, eli kuluttajille ostettavissa. Ei mikään supermercado, vaan selkeästi helppo ja selkeä kauppapaikka. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Paikallisuuden asialla

Joskus on todella vaikea nähdä metsää puilta, jos ei edes katso sinne päinkään. Suomesta löytyy upeita juttuja, luontoa, kaupunkeja, tekemistä, kulttuuria ja ns. kaikkea Hangosta Nuorgamiin. Ei tule tylsää. Sillä kun löytää paikalliset natiivijutut alkaa asiat vaikuttavaam vängemmiltä. Siis kiinnostavimmilta.

Local4U haluaa edistää juurikin tätä. Niin ja sitä ostamisen helppoutta. Isoa puuta halaava ajastus on myös oman suomalaisen matkailun, kulttuurin, ruuan, luonnon jne. kunnioituksen kasvatus. Meistä se on hyvä ajatus kaiken takana.

Vasara ja nauloja – aletaas hommiin!

Yrittäjä ole yhteydessä, kun sinulla on tuote/palvelu, jonka tahdot myyntiin. Se voi olla ranskalainen kahvihetki, sup-lautailua, puistojumppaa, liukkaalla-ajoharjoitus, sorvauskurssi, patikkaretki, sieniopastus, joogaa, taidepaja… Ja kaipaat säännöllistä myyntiä ja asiakasvirtaa.

Local4U auttaa yrittäjiä pääsemään kiinni markkinointiviestintään ja vapauttamaan aikaa siihen omaan ydinosaamiseen ja -tekemiseen. Täytä lomake tästä.