Sijainti, sijainti & sijainti

Matkalle Suomeen! Tutustua kotimaanmatkailuun on nyt uuden edessä. Kuluttajat ovat tottuneet saamaan matkoillaan hyvää ruokaa, kokemuksia niin kulttuurin kuin eräjormailun muodossa. Nähdä ja kokea jotain arjesta poikkeavaa. He odottavat kotimaanmatkailulta – tietenkin – jotain samaa.

Kotimaanmatkailu on ollut tähänkin asti tärkeää ja kattanut 70 % Suomen matkailusta. Eli kotimaa on ollut tähänkin asti merkittävässä roolissa. Moni leiskuttaa enemmän kuitenkin pitkää viikonloppua Ibizalle kuin vastaavaa aikaa Vääksyssä.

Monelle Ibiza on mahtavampi ajatuksena kuin Vääksy. Vaikka molemmat ovat mahtavia. Erilaisia vain. Tiedämme tämän, koska olemme tutustuneet molempiin kohteisiin.

Kotimaan matkailu saattaa tuntua myös hankalalta. Mistä löytää paikalliset palvelut, vinkit ja oppaat retkille?! Ajatus, että menisi kaupungin X matkailuinfoon tuntuu jotenkin erikoiselta. Voisiko olla jotain näppärämpää, helpompaa ja kenties vähemmän virallista tapaa löytää lähimatkailuun palveluita, joita varata ja ostaa? Palvelut ja tuotteet tuntuvat olevan sirpaleina pitkin pitkää maata.

“Työ- ja elinkeinoministeriö teetti kevään 2019 aikana selvityksen kotimaanmatkailun keskeisistä kehittämistarpeista. Selvityksen mukaan kotimaanmatkailussa on kasvupotentiaalia, mutta matkailutoimijat kaipaavat aiempaa tiiviimpää yhteistyötä, vahvempaa kotimaanmatkailun brändiä ja valtakunnallista koordinaatiota kotimaanmatkailun edistämiseksi.”

TEM

Kuinka edistää, kehittää ja tukea matkailuyrittäjien yhteistyötä ja auttaa kansalaisia löytämään ostettavaa? Jotta kotimaanmatkailua voisimme kuluttajina tukea, pitää ne matkailupalvelut olla niin, että kuluttajat ne löytävät. Ilman aarrejahtia.

Tästä ajatuksesta Local4U.fi on saanut alkunsa. Ihmisten tulee voida helposti löytää kotimaan ja aivan kotikulmienkin matkailukohteet sekä erilaiset matkailupalvelut. Ihan samantyyppiset kuin Ibizallakin.

Olitpa Lahdessa tai Lohjalla, niin sijaintisi on ihan todella hyvä. Kunhan saa hyvät ohjeet, niin perille pääsee oikeaan kohteeseen kyllä. Etenkin näinä meidän kartta-aikoina. Natiivit, eli paikalliset oppaat tietävät aina parhaat paikallisjutut. Paikallisenmatkaajan ja paikallisen yrittäjän teiden tulee kohdata!

Yrittäjä: Kaipaatko lisää yhteistyötä? Enemmän markkinointia? Verkkokauppaa? Ajanvarauskalenteria? Asiakkaita? Ole yhteydessä! Kasataan tuotteesi paketiksi tai yhteistyöpakettiin. Yhdessä olemme enemmän.KATEGORIAT