Ravintola Nuotta, Imatra

Saimaan anteja, lähimetsien tuoksuja – sekä tuulahdus mereltäkin.

Tule tutustumaan Evento Awards 2020 ravintolasarjan voittajan ravintola-alan trendeistä poikkeavaan, kiehtovan monipuoliseen slaavilais-skandinaviseen ruokalistaan!

Tapahtumailtojen siivittämänä, silmiä hivelevissä Saimaa-maisemissa.

Á la carte & tapahtumaravintola Nuotta Imatra sijaitsee Imatran Matkustajasatamassa aivan Imatran Kylpylän ”alapuolella” Saimaan rannassa. Imatran Kylpylän ravintolaterassilta Ravintola Nuottaan ja risteilylaivoille pääsee näppärästi rantaan vieviä rappuja pitkin, tai vaihtoehtoisesti pääovelta tietä pitkin noin 300 metriä. Holiday Club Saimaasta Nuottaan johtaa kaunis noin 4 km mittainen ulkoilureitti golfkenttä-, uimaranta- ja beach bar -maisemissa. Imatrankosken keskustasta Nuottaan on nelisen kilometriä eli reilun 10 minuutin bussi-/taksimatka, eikä Lappeenrannan keskustastakaan ole Nuottaan kuin noin 25 minuutin ajomatka.

Ravintola

Nuotan konseptin kulmakivi on slaavilais-skandinavinen kalapainoitteinen á la carte menu – kevyellä merellisellä vivahteella. Vastoin päivän gastronomisia trendejä, on ravintolan menuu poikkeuksellisen laaja. Tällä Nuotta haluaa varmistaa, että jokaiselle löytyy mieleistä, sekä sen että lounas- ja illallisravintolaa ei tarvitse vaihtaa pidemmänkään Imatra-vierailun aikana. Nuotan erikoisuutena ovat muhevat blinit moninaisin täyttein, raikkaat Saimaan kalat sekä ravintolan oman savustamon tuotteet. Toki tarjontaa löytyy myös lihaisaan makuun laadukkaista burgereista, pelmeneistä sekä kylmäsavuporotäytteisistä lehtipihveistä sous vide -kypsennettäviin härän sisäfileherkkuihin – ja BBQ-illoissa avotuligrillillä tirisee härän entrecôtea, possun ribsiä sun muuta herkkua! Nuotta ei myöskään ole suinkaan unohtanut trendikkään vegaaniruoan ystäviä, ja myös lasten ruokalistan ravintola on laatinut huolella erilaisia makutottumuksia mukaillen.

Tutustu menuun tästä!

Tilaisuudet

Ravintola Nuotassa vietät myös rennot sekä juhlavat perhe-, polttari-, suku- ja yritysjuhlat. Yli 8 hengen seurueille Nuotta suosittelee ruokien tilaamista ennakkoon palvelun sujuvuuden varmistamiseksi.

Yrittäjän tarina

Ravintola Nuotan perustaja Timo Mankki on maineikkaan Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäsen Cheff Rôtisseur-ammattilaiskäädyin.

Ravintola & Savustamo Nuotan ”lähtölaukaus” oli metsäteollisuusuraansa nelikymppisenä leipääntyneen suurperheellisen harrastelijakokin Timo Mankin älynväläys keväältä 2009. Tuolloin tämä ex-insinööri vuokrasi ulkoilureittinsä varrelta Imatran matkustajasatamasta höyrylaivayhtiön aikoinaan hylkäämän lipunmyyntikioskin – ja vieläpä ravintolakäyttöön. Monen mielestä entistä omituisemmaksi idean teki se, että kesäravintolansa aloitusgenreksi isäntä valitsi blinit ja pelmenit -näin tietenkin siksi että hän piti kovasti blineistä ja pelmeneistä, sekä siksi, että oli niiden tekemisessä mielestään erityisen näppärä – sekä aivan ehdottomasti siksi, että näitä oli tarjolla vain kevättalvisin, kun olivat muka talviruokaa. Kansa sai paikka- ja konseptivalinnan osalta nauramista, mutta mikä hienointa, söivät naurunsa lomassa Nuotan kesäblinejä ja -pelmenejä oikein ahkerasti, ja näin käynnistyi tarina Imatran ensimmäisestä saimaanrantaravintolasta. 

Nykyisin kanssayrittäjänä työskentelevä Timon puoliso Karina Mankki seurasi sivusta isännän ensimmäiset oppivuodet touhua keskittyen visusti omaan toimihenkilötyöhönsä Imatran kaupungilla. Huomattuaan kohta viettävänsä kesälomansa Nuotan keittiössä maukkaalla ruokapalkalla, jätti hänkin vakituisen työpaikkansa. Vähemmän keittiötä kuitenkin harrastaneena Karina täydensi yhteisöpedagogin tutkintoaan talvisin Savonlinnassa á la carte -kokin opinnoilla. 

Jo vuodesta 2013 alkaen palvelukonseptiin lisättiin liveiltoja, jotka vuosi vuodelta kasvattivat suosiotaan siinä määrin, että lopulta koko ravintolan edustalla aukeava satamala-alue oli valjastettava Nuotan tapahtuma- ja anniskelualueeksi. Huomioiden samaan ravintolakokonaisuuteen kuuluvan Bikini Bay Imatran asiakaspaikat, kasvoi Ravintola Nuotta reilussa kymmenessä vuodessa hylätystä lipunmyyntikioskista tuhannen asiakkaan ruoka- ja tapahtumaravintolaksi. Tapahtumailtoina ”Nuotta-perhettä” on tyypillisesti hääräämässä työvuorossa noin 15-päinen joukko kerrallaan. 

Toiminnan kasvaessa kesäisen ”Nuotta Imatran” rinnalle avautui ympärivuotisesti palveleva ”Nuotta Lappeenranta” kaupungin ydinkeskustan ravintolakeskittymään, sekä Bistro & Cafe Veera, joka on ympärivuotinen yhdistelmä satamakahvilaa, -gelateriaa sekä bistroa. 

  

Tule viihtymään ja nauttimaan. Nuotta-perhe palvelee Lappeenrannassa ja Imatralla!  

Tervetuloa! Local4U! 

Läheltä löytyy myös:

Imatra Info
Imatra Info
Imatrankosken Tori
Imatrankosken Tori
City Tour de Imatra 9,5km by Local4U
City Tour de Imatra 9,5km by Local4U
Tour de Järvi-Suomi 376km By Local4U
Tour de Järvi-Suomi 376km By Local4U
Information package for ukrainians in Finland
Information package for ukrainians in Finland
TakeAway Facebook-ryhmät Suomi
TakeAway Facebook-ryhmät Suomi

Muita samankaltaisia:

Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki
Ravintola Toros Tex Mex Lahti
Ravintola Toros Tex Mex Lahti
Teerenpeliä Lahdessa
Teerenpeliä Lahdessa