Tour de Ville – Radalta Kujalle in Lahti 6,6km by Local4U

Tour de Ville – Radalta Kujalle 6,6km by Local4U on Villen oma retki “Radalla”, missä eteläinen Lahti esittäytyy särmikkäänä.

Ratapihojen, graffiti taideteosten ja kauniin luonnon lisäksi Lahti on kansainvälisesti  tunnettu urheilukaupunki, joten Lahes on särmää! Vanha ja uusi, rosoinen ja design, Sibeliustalo ja suomiräppi – käsi kädessä. Ravintola Kujan luojana, Ville haluaa tuoda esille Lahen monipuolisuutta ja historiallisia kohteita rataan ja sen merkitykseen liittyen. Lähde Villen Radalta Kujalle ja nauti matkasta! Päämäärässä, Kujalla voit maistella aitoja Lahtelaisia ruokia ja juomia, kysy Villeltä lisää! Local4U! Siirry KUJALLE tästä!

Kuvaus

Villen kanssa “radalla” Lahti esittelee eteläosan särmikkäitä puolia ratapihojen, graffiti taideteosten ja  idyllisten vanhojen rakennusten kaupunginosana. Lahti – Suomen Chicago ei suinkaan ole saanut mainettaan Kujalla tappeluista vaan teurastamoista, joita Lahdessa oli 1900 luvun alussa useita, kuten Chicagossakin. Kun Chicagossa tapahtui paljon väkivalta- ja henkirikoksia, mainetta alettiin yhdistää myös Lahteen. Lahdessa ei esiinny väkivaltaa enempää kuin muuallakaan Suomen kaupungeissa, mutta Lahessa on särmää! Vanhaa ja uutta, rosoista ja designea, Sibeliustalo ja suomiräppi – käsi kädessä.

Joten lähde Radalta Kujalle, koska Villen moton mukaan “Tekeminen lisää aktiivisuutta, oppiminen oppimishalua. Makaamalla oppii vain makaamaan, jos sitäkään.”

Rautatieasemalta voi suoraan seurata uutta kävelytietä, mikä menee aivan radan vieressä ja Mytäjäisten varikkoalueen läheisyydessä on vanha veturi, jota voi käydä ihailemassa ja jatkaa reittiä seikkaillen rataa pitkin Lahden satamaan tai seurata ohjattua reittiä Mytäjäisten uimarannan kautta kävelyteitä pitkin. Lahti tunnetaan kansainvälisesti urheilukaupunkina ja reitin varrella voikin ihailla urheilukeskusta ja hyppyrimäkiä.

Vanha rata kulki teivaanrantaa pitkin Lahden satamaan, mistä vuosien varrella on kasvanut Lahtelaisten olohuone. Kahvilat, terassit ja ravintolat ovat keskittyneet rannan tuntumaan Sibeliustalon viereen ja vuonna 2000 vanhan tehdasrakennuksen yhteyteen valmistuneessa rakennuksessa puuarkkitehtuuri yhdistyy näin vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Uuden ja vanhan rakentamisen yhdistelmä kiteyttää Lahtelaista historiaa  rakennuksesta avautuva Vesijärvinäkymä on kokemuksen arvoinen.

Reitin varrella:

Tutustu kaupunkiin lisää Lahti Infossa!

Läheltä löytyy myös:

Lahden Villa Rauhala – uniikki majoitus-ja juhlatila
Lahden Villa Rauhala - uniikki majoitus-ja juhlatila
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U

Muita samankaltaisia:

City Tour de Hanko 4,4 km by Local4U
City Tour de Hanko 4,4 km by Local4U
City Tour de Heinola 3,8km by Local4U
City Tour de Heinola 3,8km by Local4U
City Tour de Helsinki 7,5km by Local4U
City Tour de Helsinki 7,5km by Local4U
Day Tour de Helsinki by Local4U 11km
Day Tour de Helsinki by Local4U 11km
Tour de Kirpparit in Helsinki
Tour de Kirpparit in Helsinki
Tour de Helsinki – Mathildedal – Hanko – Fiskars 360km by Local4U
Tour de Helsinki - Mathildedal - Hanko - Fiskars 360km by Local4U