Teerenpeliä Lahdessa

Nautiskelijan Teerenpelipäivä Lahdessa

Vietä unohtumaton päivä Lahdessa ”Teerenpelin” hengessä.

Lahden Teerenpelipäivän teemana on tutustua ja maistella erilaisia oluita, siidereitä sekä viskejä ja nauttia perheyrityksen ravintoloiden paikallisista herkuista lounaalla ja illallisella hyvässä seurassa, erinomaisella palvelulla höystettynä. Päivän teema sopii erinomaisesti polttarien tai ystävien viikonlopun viettoon sekä yritysten virkistyspäiväksi. Ennakkovaraukset on hyvä tehdä netissä tai soittamalla.

Luonnostaan teeret valitsevat soidinpaikakseen; peltoja ja vesistöjä, joten päivä-tai viikonloppuretken voi hyvinkin suunnitella kohdistuvan Lahteen. ”Teerien pulinaa ja suhinaa on vangitsevaa kuunnella, mitähän kaikkea siellä halutaan vastapelurille viestittää?”

Päivän reitti alkaa Lahden Matkakeskuksesta:

  1. Tutustuminen Lahden keskustaan ja kauppatoriin.
  2. Lounas Wine Cafe Olavissa, torin laidalla
  3. Pyöräile tai nappaa Taxi Teerenpelin Panimo & Tislaamo Visitor Center vierailukeskukseen. Lauantaisin klo 15.00 pääset tutustumaan panimon ja tislaamon tuotantoon ja tuotteisiin ohjatuilla kierroksilla ja tasting tilaisuuksissa. Muistathan tehdä ennakkovarauksen sivuilla.
  4. Suunta kohti Lahden satamaa ja Ravintola Teerenrantaa, missä voi jatkaa parhaiden oluiden tai viskien maistelua upeissa maisemissa!
  5. Varaa pöytä Rautatienkadulla sijaitsevaan Ravintola Taivaanrantaan, missä ilta huipentuu aitojen makujen parissa.   Tislaamon toimintaan, tiloihin ja tuotteisiin voi tutustua myös osallistumalla ohjatulle, noin tunnin kestävälle esittelykierrokselle ravintolan alakerran showroomissa. Esittelykierrokseen sisältyy neljän eri tislaamotuotteen tasting.
  6. Myöhäisillan parhaat jatkot pikkupurtavineen vietetään Lahdessa Vapaudenkadulla sijaitsevassa Teerenpelissä, Tervetuloa!

Ravintoloitsijoiden kiehtovaan tarinaan voi tutustua visitlahti.fi

Teerenpelin historiaa…

Vuonna 1994 Lahden Vapaudenkadulle avattiin Teerenpeli-olutravintola. Seuraavana vuonna käynnistyi pienimuotoinen panimotoiminta ravintolan yhteydessä. Ensimmäinen panimo oli keittokooltaan vain 60 litraa. 1997 keittokapasiteettia lisättiin 250 litraan ja siiderien tuotanto aloitettiin. Tämä keittolaitteisto on edelleen käytössä ja sillä valmistetaan erikoisoluita Ravintola Teerenpelissä Helsingissä.

2002 panimo siirrettiin Ravintola Taivaanrannan kellaritiloihin Lahdessa. Samana vuonna aloitettiin mallasviskin tislaaminen. Vuonna 2009 Teerenpeli rakensi Lahden teollisuusalueelle oman panimorakennuksen Lahden Teerenpeli Panimo & Tislaamo Visitor Center  ja hankki pullotuslaitteiston. Entiset panimotilat otettiin kokonaisuudessaan käyttöön viskin valmistukseen.

Teerenpelin ensimmäinen olut oli puolukalla maustettu tumma lager Puolukka Lysti. Esimmäisenä vuotena olutta tuotettiin 2 000 litraa, nykyään Teerenpeli valmistaa lähes puoli miljoonaa litraa olutta ja siideriä vuodessa. Vuosittain valmistuu myös noin 100 000 litraa viskiä kypsymään tynnyreihin.

Teerenpeli-olutravintolat sijaitsevat Lahdessa, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Local4U!

 

Läheltä löytyy myös:

Lahti Info
Lahti Info
City Tour de Lahti 8,2km by Local4U
City Tour de Lahti 8,2km by Local4U
Lahden Kauppatori
Lahden Kauppatori
”The World’s Best” – lenkki – Tour de Lahti 12,6 km by Local4U
"The World’s Best" - lenkki - Tour de Lahti 12,6 km by Local4U
Tour de Shopping in Lahti 3km by Local4U
Tour de Shopping in Lahti 3km by Local4U
Tour de Hyppyrimäet – Lanun taidepuisto, Lahti 5,1km by Local4U
Tour de Hyppyrimäet - Lanun taidepuisto, Lahti 5,1km by Local4U

Muita samankaltaisia:

Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa