Tour de Oase / Fuengirola - Breakfast - Barranco Blanco vesiputous - Mijas Pueblo - Fuengirola

Tour de Oase by Local4U on ihastuttava päiväretki Malagan Costa del Sol aurinkorannalta ylös Andalucian vuoristoon.

Reitti on kokonaisuudessaan n. 47km pitkä ja matka taittuu parhaiten omalla autolla. Reitti lähtee kohti Sierra Alpujatan vuoristoa. Tie on hyvä, mutta hiukan mutkainen ja matka aamupalalle taittuu päätieltä hiekkatietä alaspäin laaksoon La Fuente Oase Bed & Breakfast hotellille.

La Fuente Oase Bed&breakfast– aamupalabuffet

Päivä alkaa runsaalla aamupalalla, mikä tarjoillaan joka päivä ihastuttavassa puutarhassa. Kattava aamupalabuffet sisältää yogurttia, tuoreita hedelmiä, erilaisia juustoja ja leikkeleitä sekä tuoretta leipää, voisarvia ja sämpylöitä paikalliselta leipomolta. Juomaksi tuoremehu, kahvi sekä tee. Usein tarjolla on myös itsepaistettuja lettuja.

La Fuente Oase Bed&Breakfast tarjoaa majoitusmahdollisuuksia jokaiseen makuun. Huoneita on niin päätalossa kuin piharakennuksissa eli Casitoissa ja Glamping alue tarjoaa elämyksiä ja luxusta telttamajoituksesta pitäville. Piha-alueella Glamping asiakkaille on omat suihkut ja hotellin upea uima-allas baareineen tarjoaa virkistystä päivään. Lue lisää hotellista tästä.

Barranco Blanco vesiputous

Aamupalan jälkeen voi valita haluaako lähteä seikkailemaan vesiputouksille hotellilta jokea pitkin (noin 1 h) jalan, vai ajaako putouksille autolla. Kristallinkirkaasta vedestä tunnettu Alaminos joki sijaitsee Alhaurin el Granden ja Coinin välissä. Joessa viihtyy saukkoja sekä karppimaisia kaloja (Barbell) ja vuorenrinteillä vastaan voi tulla kauriitakin. Ihastuttavaa hiljaista laaksoa ympäröi uljaat vuoret ja vehreä kasvillisuus.

Retkelle lähdettäessä on hyvä varautua hyviin kenkiin, varavaatteisiin ja vesipulloon. Jokea voi seurata kiviä pitkin, mutta usein joutuu kahlaamaan matalassa vedessä ja löytää tiensä kasvillisuuden läpi. Talvella vettä voi olla enemmänkin, mutta ei niin paljon, että se estäisi vaeltamisen. Takaisin hotelille pääsee helposti tietä pitkin kävellen.

Barranco Blancon vesiputouksilta ylös tielle kiipeillään köyden avulla, joten kohtuullisen hyvä kunto on suositeltavaa. Retkelle on aina hyvä lähteä yhdessä, vähintäänkin parittain.

La Bueblo Mijas – valkoinen kylä

La Fuente Oase Hotellilta Barranco Blancosta matka jatkuu kiemurtelevaa tietä pitkin La Pueblo Mijas – kylään, mikä tunnetaan ihastuttavista valkoisita rakennuksista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta näköaloineen Costa del Solin aurinkorannan ylle. Mijas kylässä on hyvä pysähtyä lounaalle, mutta muistathan mennä ennen siesta aikaa (14-17), niin ehdit nauttia lounaasta. La Pueblo Mijasissa on useita ravintoloita ja baareja mistä valita.

Ylhäällä vuoren rinteessä sijaitseva historiallinen La Pueblo Mijas on 430 m. merenpinnan yläpuolella ja sieltä avautuu upeat maisemat Fuengirolaan ja Costa De Solin rannikolle, joita voi ihailla kylässä olevalta näköalatasanteelta. Useiden kirkkojen joukosta erottuu Ermita de la Virgen de la Peńa kappeli, mikä on rakennettu kallioon. Ainutlaatuista Mijas Pueblossa on ns. aasitaksit, millä matka taittuu leppoisasti samalla upeista maisemista nauttien.

Mijas Puebloon pääsee Fuengirolasta bussilla  ja taksilla vain 20 minuutissa. Illalla kylässä on vilkas ja iloisa tunnelma, joten Mijas Bueblossa viihtyy varmasti pidempäänkin!

Käyntivinkit:

Härkätaisteluareena  – Plaza de Toros de Mijas

Suklaatehdaas Mayan Monkey

Kaupungin linnoitus ja puutarha sekä useat kirkot.

Have a nice Tour de Local4U!

 

 

 

Läheltä löytyy myös:

La Fuente Oase, keidas Malagan läheisyydessä
La Fuente Oase, keidas Malagan läheisyydessä

Muita samankaltaisia:

Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki