Mukkulan Kartano, Hotelli-Ravintola-Juhlatilat - Lahti

Elämyksiä elämään.

Mukkulan Kartano on Lahden Mukkulan kaupunginosassa sijaitseva historiallinen kartano, joka tarjoaa monipuolisen miljöön niin yritystapahtumille kuin perhejuhlillekin. Kartanossa voi majoittua kartanomiljöössä, pistäytyä kahvilla tai järjestää omat tilaisuudet ja juhlat! Kartanossa voi kokoustaa, juhlia tai poiketa lasilliselle terassille. Myös Kartanon saunat ovat valmiina vuokrattavaksi.

Mukkulan Kartanossa on Joulu jo ovella…

Joululounas Menu  on tarjolla 16.12 – 21.12.2022  54 € / hlö 

Tervetuloa nauttimaan Kartanon Joulusta!

Rantakievari

Rannassa palvelee Rantakievari, mistä löytyy virvokkeiden ja herkkujen lisäksi myös vuokrauspalvelu sesongista riippuen.

Kartanon päärakennus on alueen helmi, jossa voidaan kokoustaa, juhlia, viettää häitä ja yöpyä. Kokoustalo Kavaljeeri taipuu tilanteen mukaan joko juhlasaliksi tai koulutustilaksi.
Upeasti remontoitu rantasauna mahdollistaa rennot saunaillat kaveriporukoille ja Vesijärvelle avautuva järvinäkymä viimeistelee huikean kokonaisuuden.

Lisätietoja aukioloajoista löydät Mukkulan Kartanon Facebook sivuilta

Rantasauna ja uimaranta

Mukkulan Kartanon rantasauna sijaitsee kartanon välittömässä läheisyydessä, aivan Vesijärven rannalla. Rantasaunassa on kaksi erillistä sauna- ja taukotilaa: William ja Anna.
Nimensä saunatilat ovat saaneet 1900-luvun alussa Kartanoa isännöineen von Hausenin -suvun isäntäparista. William-tilaan mahtuu 30 henkilöä ja Anna-tilaan 20 henkilöä. Tiloja voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Rantasaunalle voi tuoda omat juomat, myös Mukkulan Kartanosta voi ostaa saunalle mietoja juomia (max. 5,5 %).

Helmikuun ajan Mukkulan saunassa on yleisövuoro lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00-16.00

Yleisövuoroon tullessasi, asiointi hoidetaan kartanon vastaanoton kautta.
Oma pyyhe mukaan.

Saunan voi vuokrata myös yksityiskäyttön. Saunan hinta on 16€/hlö, sis. sauna & saunajuoma.

Uimaranta on vapaassa käytössä kaikille. Ranta sopii myös perheen pienimmille ja puistoalueella voi nauttia vaikka picknicistä isommallakin porukalla.

Majoitus

Mukkulan Kartano on nyt avoin kaikille hotellivieraille. Kartanossa on 17 huonetta, joissa yhteensä 33 vuodepaikkaa. Huonevalikoimassa on 2 suitea, 2 yhden hengen huonetta sekä 13 kahden hengen huonetta.

Karvaiset koiraystävät ovat tervetulleita mukaan, sillä Kartanolla on omat hotellihuoneet koiraperheille!

Ravintola ja aamiainen

Selkeitä ja puhtaita makuja sesonkien parhaista antimista, paikallisia tuottajia, ripaus historiaa. Aamupala on tarjolla toistaiseksi ennakkovarauksella ma-pe klo 9-11 ja la-su klo 9-14.

Pöytävaraukset ennakkoon: [email protected]

Kokoukset

Mukkulan Kartanossa vietetty kokous on todellinen signature kokous – elämys jo itsessään!

Kokoustila Sininen kabinetti sijaitsee kartanon päärakennuksessa ja tila sopii 10 henkilön ryhmille. Tilassa on yhtenäinen neuvottelupöytä ja peruskokousvälineistö sisältäen langattoman internet-yhteyden ja LED näytön (tietokoneeseen liitettävä).

Kokoustila Vihreä kabinetti sijaitsee kartanon päärakennuksessa.  Tila on toinen Kartanon päärakennuksen kokoustiloista, mistä löytyy peruskokousvälineistö sis. langattoman internet-yhteyden ja LED näytön (tietokoneeseen liitettävä).

Kavaljeeri -rakennus sijaitsee Kartanon päärakennuksen vieressä. Se palvelee maksimissaan 60 henkilön kokousryhmiä pöytämuodosta riippuen. Tilassa on peruskokousvälineistö sisältäen langattoman internet-yhteyden ja videotykin.

Juhlat

Mukkulan Kartano mukautuu kaikkiin elämäsi tilaisuuksiin ja antaa kauneimmat raamit lapsen nimenantotilaisuudesta aina muistotilaisuuksiin saakka. Kerro, millaiset juhlat ovat sinulle ajankohtaiset, niin Mukkulan Kartanon henkilökunta räätälöi toiveidesi mukaisen kokonaisuuden.

Haluamme tarjota vain parasta, oli kyse sitten häistä, syntymäpäivistä, muistotilaisuudesta, ristiäisistä, kurssijuhlista, pikkujouluista tai vaikkapa yrityksen vuosijuhlista – tervetuloa juhlimaan Mukkulan Kartanoon, juhliesi arvoiseen miljööseen.

Juhliin olennaisena osana kuuluu tilojen lisäksi hyvä ruoka ja juoma.
Kartanon keittiö tarjoaa valmiita menukokonaisuuksia tai halutessasi räätälöi kokonaisuuden toiveittesi pohjalta elämäsi juhlaan.

Kartanon A-oikeudet antavat mahdollisuuden juhlaan aina pikkutunneille asti ja myös majoitustilat ovat juhlijoiden käytössä.
Kerro siis meille minkälaiset ovat unelmiesi juhlat, me räätälöimme tarjouksen ja autamme onnistuneen juhlasi järjestämisessä alusta loppuun.

Tarina

Mukkulan kukoistuskausi alkoi 1700-luvun lopussa, kun sen isännäksi saatiin kapteeni Arndt Johan von Hausen.
Kartanon päärakennuksesta kasvoi von Hausenin omistuksessa juhlallinen keisarityylin edustaja, jonka puutarhaa hallitsivat komeat tammet ja englantilainen maisemallisuus. Päärakennusta uudistettiin perusteellisesti myöhemminkin, ja sen pihapiiriin rakennettiin uusia rakennuksia.
Tilalla toimi tuolloin meijeri sekä kauppapuutarha kasvihuoneineen ja lämpökeskuksineen.

Mukkulan Kartanon omistukset kulkivat kytköksissä von Hauseniin aina vuoteen 1959 saakka, jolloin siitä tuli Lahden kaupungin matkailu- ja vapaa-ajankeskus.
Rakennus on toiminut sen jälkeen niin koulutuspaikkana kuin taiteen tapahtumakeskuksenakin.
Maailmankartalle kartanon on vienyt edelleen voimissaan oleva Mukkulan kirjailijakokous,
joka on houkutellut paikkakunnalle merkittäviä kirjailijoita jo vuodesta 1963.
Vuodesta 2003 Mukkulan rannassa on juhlittu Summer Up -festivaalia.
Itse päärakennus oli tyhjillään vuodesta 2009, kunnes Vanajanlinna Group käänsi uuden lehden kartanon historiassa vuoden 2015 alussa.

Mukkulan Kartano on määränpää Tour de Mukkulan Kartano-reitillä, minne pääset klikkaamalla tästä.

Tervetuloa! Local4U!

Läheltä löytyy myös:

Lahti Info
Lahti Info
City Tour de Lahti 8,2km by Local4U
City Tour de Lahti 8,2km by Local4U
Lahden Kauppatori
Lahden Kauppatori
”The World’s Best” – lenkki – Tour de Lahti 12,6 km by Local4U
"The World’s Best" - lenkki - Tour de Lahti 12,6 km by Local4U
Tour de Shopping in Lahti 3km by Local4U
Tour de Shopping in Lahti 3km by Local4U
Tour de Hyppyrimäet – Lanun taidepuisto, Lahti 5,1km by Local4U
Tour de Hyppyrimäet - Lanun taidepuisto, Lahti 5,1km by Local4U

Muita samankaltaisia:

Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki