Day Tour de Helsinki by Local4U 11km

Day Tour de Helsinki – päivä Helsingissä!

Kun haluat viettää mukavan päivän Helsingissä tai esitellä kaupungin parhaat palat vierailevalle ystävällesi, klikkaa valmiille 11km reitille ja vietä ikimuistoinen päivä kävellen, pyöräillen tai autoillen!

Ihastuttava reitti kulkee Helsingin Rautatientorilta, Helsingin päärautatieasemalta aamupalalle Ekberg kahvilaan, mistä matka jatkuu kaupungin kiinnostavien shoppailukohteiden kautta (kuten esim. Fasetti Vintage-Design, Stockmann tavaratalo, Forum kauppakeskus) Esplanadin puiston läpi Senaatintorin ja historiallisesti merkittävän Helsingin Tuomiokirkon kautta vilkkaalle kauppatorille.

Presidentin Linnan edustalta, Allas Sea Pool – merikylpylän maisemista, jatkamme kauniin Helsingin rantakatujen kautta kuuluisaan Vanhaan Kauppahalliin ja Silja Line risteilijöiden ohi Ullanlinnan vaikuttavien rakennusten ympäröivään Kaivopuistoon ja Hernesaareen, missä voi nauttia lounasta Sauna Ravintola Löylyssä uniikissa ympäristössä. Lounaan jälkeen Kaivopuistossa voi halutessa piipahtaa suosittuun Design Museoon ja jatkaa matkaa shoppaillen trendikkään Punavuoren kaupunginosan läpi Hietalahden rantaan tai Bulevardille illalliselle.

Reitti alkaa Helsingin päärautatieasemalta, rautatie rakennettiin Helsinkiin 1860-luvulla. Arkkitehti Eliel Saarisen 1900-luvun alussa suunnittelema graniittinen asemarakennus on tunnettu kellotornistaan ja kuvanveistäjä Emil Wikströmin Lyhdynkantajat-patsaista. Rautatieasemalta lähtevät kaikki junat sekä aseman alla on Helsingin suurin Metroasema.

Reitti-info:

1. Amupala nautitaan Helsingin vanhimmassa, 1852 perustetussa Ekberg kahvilassa. Amuplabuffet yhdistettynä pöytiin tarjoilulla luo ylellisen tunnelman kauniissa miljöössä Helsingin Bulevardilla. Siirry Egbergin sivuille tästä.

Ensiluokkaisia herkuttelukokemuksia, aitoa käsityötä ja historian havinaa…

2. Aamupalan jälkeen matka jatkuu tutustuen Helsingin putiikkeihin ja liikkeisiin,  (esim. Fasetti – Vintage&Design huonekalumyymälä, Stockmann tavaratalo ja Forum kauppakeskus) aina kaupungin keskustan läpi Helsingin tunnetuimmalle maamerkille Tuomiokirkolle,mikä on osa 1820-1850 rakennettua Empirekeskustaa. Tuomiokirkolta reitti vie veden äärelle Helsingin Kauppatorille.

4. Suomalaisen Sauna-ja uintikokemuksen voi toteuttaa keskustan Allas Sea Poolissa tai rauhallisessa SaunaRavintola Löylyssä lounaan merkeissä.

Koe aito suomalainen Sauna-ja uintihetki upeissa maisemissa keskellä kaupunkia!

Allas Sea Pool on helsinkiläinen merikylpylä ja hyvinvointikeidas Presidentin linnan edustalla.
Kylpylä luo kullekin kävijälle erilaisen kokemuksen – yhdelle ainutlaatuisen päivän aloituksen, toiselle tunnelmallisen uintihetken kirpsakassa ulkoilmassa kynttilänvalon ja musiikin saattelemana, kolmannelle kohtaamispaikan viihtyisässä kahvilassa.

Hernesaaressa sijaitseva Löylyn ravintola, sauna  ja terassit ovat auki päivittäin! Ravintola Löyly tarjoaa upeita elämyksiä, herkullisia ruoka-annoksia ja lämpimiä hetkiä kaupunkilaisille ja matkailijoille kotimaasta sekä merten takaa. Aurinkoisista päivistä kelpaa nauttia upealla terassilla tai näköalaravintolan puolella ympäri vuoden ja saunat ovat kuumana joka päivä.

5. Lounaan jälkeen reitti kulkee Kauniin Eiran kaupunginosan läpi Designmuseoon, mikä on Kansainvälisesti arvostettu, suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

6. Museokäynnin jälkeen Punavuoren trendikkäät shoppailu- ja ravintolakadut vievät Hietalahden rantaan, mistä löytyy useita ravintolita. Jos pidät meren antimista, lähellä Bulevardi 6.ssa Boulevard Bar & Seafood  tarjoilee valoittavia, uusia makuelämyksiä!

Reitin varrelta löytyy historiallisia, merkittäviä rakennuksia ja parhaan paikallisen palvelun yrityksiä. Reitin varrelta voi piipahtaa helposti myös muihin nähtävyyksiin esim. Mannerheimintiellä sijaitsevalle Eduskuntatalolle. 1931 valmistunut Eduskuntatalo on ylväs maamerkki Helsingin keskustassa, useiden museoiden, kuten nykytaiteen museo Kiasman ja Ateneumin läheisyydessä.

Reitti on 11 km pitkä, joten sen kulkee päivän aikana jaloin, mutta toki muutkin kulkuvälineet sopivat reitille, mm. Helsingin kaupunkipyörä.

Top 5:

Parasta paikallista:

Ravintolat:

Kahvilat:

Shoppailu:

Lapsiperheille:

Hyvinvointi:

Liikunta:

Majoitus:

Katso lisää Helsinki Info

Tervetuloa nauttimaan Helsinki by Local4U!

Läheltä löytyy myös:

Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa

Muita samankaltaisia:

Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki
Ravintola Hampton Bay Hietaranta, Helsinki