Hämeenlinna Info

 

Hämeenlinna on Kanta-Hämeen maakuntakeskus Helsingin ja Tampereen välisten moottoriteiden risteyksessä. Se on Suomen vanhin sisämaa kaupunki, jonka Pietari Brahe perusti Vanajaveden rannalle.
Hämeenlinna on täynnä nähtävää ja tehtävää lähimatkailunmatkailun ystäville. Joka puolella oleva luonto ja vesi ovat sopusoinnussa kulttuurin kanssa. Hämeenlinnassa ei voi käydä vierailematta Linnaniemen kolmessa museossa, Hämeenlinnan helmessä Aulangossa tai Iittalan kylässä ja Verkatehtaassa.

Nähtävyydet

Hämeen linna
Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki on keskiaikainen Hämeen linna, joka nousee Vanajaveden rannalla. Se on parhaiten säilynyt tiililinnoista Pohjoismaissa. Se on yksi Linnaniemen kolmesta museosta ja muodostaa ainutlaatuisen kulttuuri- ja arkkitehtuurihistoriallisen kokonaisuuden. Voit tutustua linnaan ja sen näyttelyihin joko opastetulla kierroksella tai itsenäisesti.

Vankilamuseo
Linnan lisäksi vankilamuseo on  Linnaniemen museo. Se on paitsi Suomen suurin vankilamuseo myös Euroopan suurin vankilamuseo. Vankilanäyttely esittelee tiloja, sellejä ja esineitä, jotka kertovat vankilan jokapäiväisen elämän karusta kielestä. Viimeisen vankilakauden aidot tilat ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Iittala Village
Hämeenlinnan Iittala, Helsinki-Tampere-moottoritien varrella, on käsityön, muotoilun ja taiteen sekä komeuksien kylä. Siellä on neljä museota: Design Iittala, Iittalan lasitehdas, naivistit Iittalassa ja naivistinen Taide-asema, useita kauppoja ja ravintola Taika. Iittalan lasitehtaan historia on esillä viidessä näyttelyssä Designmuseossa.

Palanderin Talo
Kotimuseo sijaitsee Hämeenlinnan keskustan koillisosassa. Palanderin talo esittelee sadan vuoden takaisen hämeenlinnalaisen porvarillisen perheen elämää. Voit tutustua museoon oppaan kanssa. Museossa on vuosittain kaksi kausinäyttelyä: Palandederin talon joulu ja Palanderin Talon pääsiäinen.

Sibeliuksen syntymäkoti
Sibelius’ birthplace is decorated the way it was in Sibelius’ childhood. The exhibition features furniture, documents, photographs and small objects that tell about Jean Sibelius’ boyhood and Hämeenlinna of the era. Chamber concerts are held regularly in the hall of the birthplace.

Katso lisää näkemistä ja kokemista Hämeenlinnan sivuilta.

Ravintolat

Ravintola Piparkakkutalo

Ravintoli Vintti

Himalaya Kitchen

Popino

UOMA

Kahvilat

Cafe Hoffi

Cafe Kauno

Marin Kahvila

Myllyn kuppi&kakku

Ossin Pulla

Katso lisää syömistä ja juomista Hämeenlinnan sivuilta.

Majoitus

Hotelli Emilia

Hotelli Vanajanlinna

Lautsian Kartano

Matin ja Maijan Majatalo

Sokos Original Vaakuna Hämeenlinna

Katso lisää majoitusyrityksiä Hämeenlinnan sivuilta.

Läheltä löytyy myös:

Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Day Tour de Turku by Local4U 3,7km
Hotelli Arthur Helsinki
Hotelli Arthur Helsinki
Madre, Restaurant & Cafe Lahti – Aito italialainen
Madre, Restaurant & Cafe Lahti - Aito italialainen
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
Lahden Polkupyöräkauppa- ja huolto
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
City Tour de Loviisa 5km by Local4U
Ravintola Locale, Loviisa
Ravintola Locale, Loviisa

Muita samankaltaisia:

Espoo Info
Espoo Info
Porvoo Info
Porvoo Info
Vantaa Info
Vantaa Info
Seinäjoki Info
Seinäjoki Info
Vaasa Info
Vaasa Info
Kalajoki Info
Kalajoki Info