INARI INFO

 • Tilaa taksi tästä.
 • Katso linja-autojen aikataulut tästä.
 • Katso sähköautojen latauspisteet tästä.
 • Katso lähimmät ABC-asemat tästä.

Description

Inari sijaitsee Lapin maakunnassa rajautuen sekä Norjaan että Venäjään. Inarin kunnan suurin taajama on Ivalo Inarijärven eteläpuolella. Saariselän matkailukeskus sijaitsee 30 kilometriä Ivalosta etelään. 

Suomen laajimmalla kunnalla on paljon tarjottavaa matkailijoille ympäri vuoden. Inari ihastuttaa ainutlaatuisella luonnollaan ja lappilaisella sekä saamelaisella kulttuurillaan. 

Nähtävyydet

Inarijärvi ja Ukonsaari

Inarijärvi on kolmanneksi suurin Suomen järvistä, ja kaikkein puhtain ja kirkkain. Rannoilla ja saarissa on autiotupien verkosto, jota voivat hyödyntää vesillä liikkuvat ja talvisaikaan hiihtäjät. 

Inarijärven tunnetuin saari on Ukonsaari, joka aiemmin toimi saamelaisten pyhänä paikkana eli seitana.  

Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, joka on perustettu vuonna 1983. Pohjoisosa on tunturi- erämaa, jossa on tuntureita, erilaisia tupia, luontopolkuja ja latuja.  

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida

Siida sijaitsee Inarin kirkonkylässä. Perusnäyttelyssä saamelainen kulttuuri ja pohjoinen luonto nivoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Museo tarjoaa kävijälle moniaistisia elämyksiä ja asiantuntevaa tietoa saamelaisesta kulttuurista ja pohjoisen arktisesta luonnosta. Kesäkaudella Siidan sisätilojen näyttelytarjontaa täydentää tunnelmallinen ulkomuseoalue, jossa esitellään Suomen saamelaisten kulttuuriperintöä, rakennusperintöä ja elinkeinoja. 

Saariselän Ski&Sport Resort

Saariselkä on Suomen pohjoisin urheilukeskus. Saariselän tekee suosituksi helppokulkuinen tunturimasto, luonnon koskemattomuus ja tiheä tupaverkosto. Rinnetarjonta on monipuolinen kaiken tasoisille laskijoille. Kahdella tunturilla on 15 merkittyä rinnettä. Saariselän pari sataa kilometriä latuverkostoa levittäytyvät Urho Kekkosen Kansallispuiston avotunturimaastoon. Laskettelun ja hiihtämisen lisäksi tarjolla on esimerkiksi opastettuja safarit moottorikelkoilla, paroilla tai koiravaljakoilla. Saariselällä on myös Suomen pisin pulkkamäki, joka on yli kilometrin mittainen. 

Ravintolat

PaPaNa

Ravintola Aanaar

Ravintola Aurora

Sarrit

Katso lisää ravintoloita Inari-Saariselkä -sivuilta

Majoitus

Ahkun tupa

Holiday Club Saariselkä

Hotelli Inari

Nangu – Wilderness Hotel

Katso lisää majoitusyrityksiä Inari-Saariselkä -sivuilta.

Vendor Information

 • Store Name: local4u shop
 • Vendor: info@local4u.fi
 • Address: Rautatienkatu 1
  Lahti
  15110
 • No ratings found yet!